Triko Nedir?

Triko Nedir?

Triko Nedir?

Triko, yün veya pamuk ipliklerin bir araya getirilip örülmesiyle oluşturulan, esnek ve yumuşak bir kumaş türüdür. Düz örme makinelerinde üretilen triko kumaşlar, giyim sektöründe çok sık kullanılır. Kazak, sweatshirt, tayt gibi birçok kıyafet triko kumaştan üretilir. Triko kumaş, farklı örgü yöntemleri ile üretilir. Triko kumaşlar giyim sektöründe büyük bir alana sahiptir. Triko kumaş, geniş kullanım alanına sahiptir. Hem günlük hem özel davetlerde tercih edilmektedir.

Triko kumaş, özellikle kış aylarında tercih edilir. Bu kumaş ile üretilen kazaklar, hırkalar, alt üst takımlar, elbiselerin sıcak tutması ve konfor sağlaması en önemli özelliğidir. Ekstra olarak triko kumaştan tişörtler, şallar ve atkılarda üretilmektedir. Spor giyimde esnek yapısı sayesinde de triko kumaş kullanımı mevcuttur. Özellikle doğal liflerden üretilen triko kumaşlar, nefes alabilir özelliği sayesinde vücut ısısını dengeler.

Örgü Desenli Etek Kazak Triko Kazak Triko Takım
Örgü Desenli Etek Kazak Triko Kazak Triko Takım

Triko Kumaş Çeşitleri

  • Selanik Triko: En yaygın triko türlerinden biridir. Hemen hemen tüm kumaşlarda görülebilen bu örgü türü, düz ve kabarık şeritlerin bir araya gelmesiyle oluşur.
  • Haroşa Triko: Düz örgü ve ters örgü sıralarının birbiriyle dönüşümlü olarak örülmesiyle elde edilen bir örgü türüdür.
  • Saç Örgü Triko: Saç örgüsüne benzer bir görünümü olan bu örgü türü, daha kalın ve kabartılı bir yapıya sahiptir.
  • Jakarlı Triko: Farklı renklerdeki ipliklerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan desenlere sahip triko türüdür.

Triko Kumaş Ürünlerimiz:

Paylaş: