Kapsül Dolap Nedir? 5 Adımda Kapsül Dolap

Kapsül Dolap Nedir? 5 Adımda Kapsül Dolap

Kapsül Dolap Nedir?

Kapsül dolap’ın ilk örnekleri 1970’lerde Susie Faux'un ortaya çıkardığı sınırlı sayıda temel ve zamansız parçalardan gardırop oluşturmanın önemini vurguladı. O dönemde kapsül dolap olarak anılmasa da temellerini atmış oldu. Kapsül dolap, kısaca temel ve zamansız parçalardan oluşan bir gardırop oluşturmaktır.

Kapsül Dolap
Kapsül Dolap

5 Adımda Kapsül Dolap

Zamansız ve Temel Parçalar

Kapsül dolap, klasik ve zamansız parçalardan oluşturmanız gerekir. Bu parçalar, dayanıklı ve farklı mevsimlere dayanıklı olmalıdır. Kapsül dolap için birkaç temel parça örneği verecek olursak bunlar basic tişörtler,klasik jeanler ve düz blazer ceketler olur.

Kombinleme ve Uyum

Seçimlerinizdeki parçalar diğer kıyafetler ile kolayca kombinlenebilir olmalı. Kapsül dolabınızda renk olarak genelde nötr tonlar olmalıdır. Bu sayede seçtiğiniz parçalar birbiri ile kolayca kombinlenebilir.

Dayanıklılık ve Kalite

Kapsül dolabınızda seçeceğiniz parçalar genel olarak kaliteli ve dayanıklı kumaşlardan olmalıdır. Bu sayede kapsül dolabın amacı olan kıyafetlerin uzun süre kullanımı ve yenilenmesini durumu ortadan kalkacaktır.

İşlevsellik

Kapsül dolabınıza seçeceğiniz parçalar, farklı hava koşulları ve farklı etkinliklere göre işlevsel olmalıdır. İşlevsel parçalar her an farklı durumlar için uygun olmanızı sağlar.

Minimalist

Kapsül dolap amaç olarak gereksiz kıyafetlerden kaçınarak daha minimal parçaları bir araya getirmeyi temsil etmektedir. Minimal seçimler ile daha düzenli olabilir ve hızlı kombinler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kapsül Dolap İçin Seçtiklerimiz:


Paylaş: